BUCURIE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Luca (1,26-35.38)
I
Bunavestire: Fecioara Maria a zamislit de la Duhul Sfant.
II
Sf. Fecioara la Elisabeta
luni si sambata Ingerul Gabriel a fost trimis de Dumnezeu intr-o cetate din Galileea, cu numele de Nazaret, la o fecioara logodita cu un barbat numit iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.
Intrand ingerul la ea, i-a zis: Bucura-te, tu, care esti plina de har; Domnul este cu tine; tu esti binecuvantata intre femei. Ea, vazandu-l, s-a tulburat de cuvantul lui si se intreba in sine: Ce poate sa insemne salutul acesta? Ingerul i-a zis: Nu te teme, Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu. Iata, vei zamisli si vei naste un fiu ai numele lui va fi Isus. Acesta va fi mare si Fiul celui Preaintalt se va chema; Domnul Dumnezeu ii va da lui tronul lui David, Tatal sau si va domni peste casa lui David in veci si Imparatia lui nu va avea sfarsit. Atunci a zis Maria: Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul tau. Si ingerul a plecat de la ea. Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
INSCRIERE in ROZARIUL VIU

veti primi un email de confirmare

Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire
Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro