BUCURIE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Luca (1,39-48)
II
Sf. Fecioara la Elisabeta:
Sfanta Fecioara Maria o viziteaza pe verisoara sa Elisabeta
si-l lauda pe Domnul care a ales-o ca mama.
III
Nasterea Domnului
luni si sambata In zilele acelea Maria a pornit in graba catre o cetate din tinutul muntos al Iudeii. Ajunsa acolo, a intrat in casa lui Zaharia si a salutat-o pe Elisabeta.
Cand a auzit Elisabeta salutul Mariei, a tresaltat pruncul in sanul ei. Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfant si a strigat cu glas puternic: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau. Si de unde mie fericirea aceasta, ca sa vina la mine mama Domnului meu? caci iata, cum au ajuns la urechile mele cuvintele salutului tau, a tresarit de bucurie pruncul in sanul meu. Fericita esti tu care ai crezut ca se vor implini cele spuse tie de Domnul.
Atunci Maria a spus: Sufletul meu il preamareste pe Domnul si duhul meu tresalta de bucurie in Dumnezeu, Mantuitorul meu. Caci a privit la smerenia slujitoarei sale. Iata, de acum, toate popoarele ma vor numi fericita, caci mi-a facut lucruri mari Cel Atotputernic, al carui nume este sfant. Milostivirea lui dainuieste din neam in neam, peste cei care se tem de dansul. El arata puterea bratului sau; risipeste pe cei mandri in inima lor. Da jos de pe tronuri pe cei puternici si-i inalta pe cei smeriti. Pe cei flamanzi ii copleseste cu bunuri, iar pe cei bogati ii lasa cu mainile goale. A sprijinit pe slujitorul sau, Israel, amintindu-si de indurarea sa, dupa cum a promis parintilor nostri, lui Abraham si urmasilor lui in veci.
Si a ramas Maria trei luni impreuna cu Elisabeta; apoi s-a intors acasa. Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
INSCRIERE in ROZARIUL VIU

veti primi un email de confirmare

Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire
Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro