BUCURIE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Luca (2,1-14)
III
Nasterea Domnului:
Maria il naste pe Isus la Betleem
IV
Prezentarea la Templu
luni si sambata In zilele acelea s-a dat un decret din partea imparatului August care poruncea sa se inscrie toata lumea. Aceasta inscriere s-a facut intai pe cand Quirinius era duvernator al Siriei. Si toti se duceau sa se inscrie, fiecare in cetatea sa. Si Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, s-a dus in Iudeea, in cetatea lui David, care se numeste Betleem, pentru ca el era din casa si din neamul lui David. El venea sa se inscrie impreuna cu Maria, sotia lui, care era insarcinata. Si pe cand erau ei acolo, s-au implinit zilele ca sa nasca. Si a nascut pe Fiul sau Intai-nascut, l-a infasat si l-a culcat in iesle, caci nu se mai gasise loc pentru ei in casa de oaspeti.
In tinutul acela erau pe camp pastori care faceau de straja noaptea, pazindu-si turma. Si iata, le-a aparut un inger al Domnului si slava Domnului i-a invaluit in lumina, iar ei au fost cuprinsi de mare frica. Ingerul le-a zis: Nu va temeti, caci iata, va vestesc voua bucurie mare, care va vi pentru tot poporul: astazi, in cetatea lui David vi s-a nascut Mantuitorul care este Cristos Domnul. Iata semnul dupa care il veti cunoaste: veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat in iesle. Si deodata, impreuna cu ingerul s-a auzit multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand: Marire intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace oamenilor de bunavointa. Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
INSCRIERE in ROZARIUL VIU

veti primi un email de confirmare

Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire
Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro