BUCURIE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Luca (2,41-51)
V
Pierderea si regasirea lui Isus:
Iosif si Maria, pierzandu-l pe Isus, la varsta de doisprezece ani,
il regasesc dupa trei zile in templu
INSCRIERE in ROZARIUL VIU veti primi un email de confirmare
luni si sambata In fiecare an, parintii lui Isus mergeau de sarbatoarea Pastelui la Ierusalim. Cand copilul avea doisprezece ani, ei au mers la Ierusalim ca de obicei. Terminandu-se zilele de sarbatoare, pe cand se intorceau acasa, copilul Isus a ramas la Ierusalim, dar parintii lui n-au bagat de seama. Socotind ca este impreuna cu tovarasii de drum, au mers cale de o zi inainte de a-l cauta printre rude si cunoscuti. negasindu-l, s-au intors la Ierusalim continuand sa-l caute. Dupa trei zile, l-au gasit in templu, sezand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si punandu-le intrebari. Toti cei care-l auzeau ramaneau uimiti de priceperea si raspunsurile lui. Vazandu-l, parintii lui au ramas inmarmuriti si mama lui i-a zis: Fiul meu, de ce ne-ai facut noua aceasta? Cat de ingrijorati am fost, tatal tau si cu mine, cautandu-te. Dar el le-a zis: Cum de m-ati cautat? Nu stiati ca trebuie sa fiu in casa Tatalui meu? dar ei n-au inteles cele spuse de el. El a coborat cu ei, a venit la Nazaret si era supus lor. Iar mama lui pastra toate acestea in inima ei. Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire

.

.

.

.

.

.

Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro