DURERE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Luca (22,39-46)
I
Rugaciunea in Gradina Maslinilor:
Pe cand se ruga in Gradina Maslinilor, Isus a asudat sange
II
Biciurirea Domnului
marti si vineri Isus a iesit si a plecat spre muntele Maslinilor, iar ucenicii sai l-au urmat. Cand a ajuns acolo, le-a zis: rugati-va ca sa nu cadeti in ispita. S-a indepartat de ei ca la o aruncatura de piatra, s-a aruncat in genunchi si s-a rugat zicand: Parinte, daca vrei, indepartea za de la mine acest pahar! Dar nu voia mea, ci a ta sa se faca.
atunci i-a aparut un inger din cer ca sa-l intareasca. Cuprins de chinul mortii, se ruga si mai staruitor, iar sudoarea lui s-a facut ca niste picaturi de sange care cadeau pe pamnat. Cand s-a ridicat si s-a dus la ucenicii sai, i-a gasint dormind de tristete si le-a zis: De ce dormiti? Vegheati si va rugati, ca sa nu intrati in ispita. Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
INSCRIERE in ROZARIUL VIU

veti primi un email de confirmare

Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire
Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro