DURERE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Ioan (19,2-7.16)
III
Incoronarea cu spini:
Domnul nostru Isus Cristos a fost incoronat cu spini.
IV
Osandirea la moarte
marti si vineri Soldatii i-au impletit o coroana de spini, i-au pus-o pe cap si l-au imbracat cu o mantie de purpura. Apoi veneau la el si-i spuneau: Te salut, regele iudeilor. Si il palmuiau.
Pilat a iesti din nou afara si le-a zis: Iata, vi-l aduc afara, ca sa stiti ca nu gasesc in el nici o vina. Isus a iesit atunci purtant cununa de spini si mantia de purpura. Pilat le-a zis: Iata omul! Dar cand l-au vazut arhiereii si servitorii, au inceput sa strige: Rastigneste-l! Rastigneste-l! Pilat le-a zis: Luati-l voi si rastigniti-l, caci eu nu aflu nici o vina in el. Iudeii i-au raspuns: Noi avem o lege si potrivit acestei legi el trebuie sa moara, caci s-a facut Fiul lui Dumnezeu. Atunci Pilat l-a dat sa fie rastignit. Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
INSCRIERE in ROZARIUL VIU

veti primi un email de confirmare

Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire
Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro