DURERE
Lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos
dupa Sfantul Luca (23,26-32)
IV
Osandirea la moarte: Domnul nostru Isus Cristos
a fost osandit la moarte si i s-a dat crucea
pe care a purat-o pe umeri.
V
Moartea pe cruce
marti si vineri In timp ce-l duceau, l-au luat pe un oarecare Simon din Cirene, care se intorcea de la camp, si l-au pus sa duca crucea in locul lui Isus. in urma lui venea o multime mare de popor si femei. Acestea isi bateau pieptul si plangeau. Isus s-a intors spre ele si le-a zis: Fiice ale Ierusalimului, nu ma plangeti pe mine ci pe voi insiva plangeti-va si pe copiii vostri! Caci iata, vin zile cand se va zice: Fericite cele sterile, cele care nu au avut copii si care nu au alaptat! Atunci vor incepe sa spuna muntilor: Cadeti peste noi! iar colinelor Acoperiti-ne! Caci daca astfel se intampla cu lemnul cel verde, ce se va intampla cu cel uscat? Cuvantul Domnului
* * *
Tatal nostru care esti care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamant.
painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, cin ne mantuieste de cel rau. Amin.
* * * de 10 ori
Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.
* * *
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Precum era la inceput si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
* * *
O, Isuse, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta. Amin.
INSCRIERE in ROZARIUL VIU

veti primi un email de confirmare

Rozariul viu
Introduceti numele si emailul:
Nume:
Email:
Inscriere Parasire
Actualizat:
rozariulviu@rozariulviu.ro